• آموزش تکنیک نوردهی چندگانه در عکاسی از صحنه آتش بازی

    بازدید : 134

    استفاده از حالت نوردهی چندگانه در دوربین ( multiple exposure ) یکی از روش های ایجاد عکس های خلاقانه به شمار می آید . صحنه های آتش بازی در آسمان یکی از مناسب ترین صحنه ها برای ترکیب دو یا چند از حالت های نوردهی و به دست آوردن یک تصویر مونتاژ شده د طبیعی ترین حالت ممکن می باشد. در این مطلب آموزش تکنیک نوردهی چندگانه در زمان عکاسی از صحنه های آتش بازی را مورد اشاره قرار می دهیم .


    مرحله اول


    آماده شدن برای عکاسی


    الف ) شناسایی موقعیت مکانی


    قبل از شروع  مراسم آتش بازی در محل مورد نظر قرار گرفته و تمام جزئیات آنرا به خوبی بررسی نمایید .


    ب ) نقشه ای از مراسم آتش بازی به دست آورید .


    مراسم های آتش بازی که بعد از رویداد های بزرگ انجام می شوند ، از یک دستورالعمل ویژه برخوردارند که در آن شرح جزئیات کلی مراسم بیان می شود. این اطلاعات در به دست آوردن یک نمای کلی از آنچه اتفاق خواهد افتاد ؛ به شما کمک می کند .


    ج) تجهیزات خود را مرتب کنید


    صحنه های آتش بازی معمولا صحنه هایی پر از ازدحام و پر رفت و آمد می باشند . در این شرایط تا حد امکان از سبک ترین وسایل خود استفاده کنید . با توجه به حجم مراسم آتش بازی و و مقدار فاصله خود تا محل برگزاری مراسم ؛ بهترین تجهیزات ممکن را انتخاب نمایید .


    حجم انفجار گلوله ها


    مراسم های آتش بازی کوچک و یا حتی متوسط ، به طور معمول از گلوله هایی استفاده می کنند که قطر آنها به ندرت از 15 سانتیمتر بیشتر می شود . یک گلوله 15 سانتیمتری تا ارتفاع 190 متری بالا رفته و حداکثر پهنای انفجار آن 150 متر خواهد بود . گلوله های بزرگتر دارای قطری در حدود 60 سانتیمتر بوده تا ارتفاع 450 متری بالا می روند و انفجار آنها قطری در حدود 500 متر خواهد داشت .


    تجهیزات مورد نیاز :

    نمایندگی کانن


    دوربین فول فریم :

    یک دوربین فول فریم به شما امکان می دهد تا با برخورداری از رزولوشن بالا ؛ جزئیات بیشتر و بهتری را از انفجار ها به دست بیاورید .

    نمایندگی کانن


    لنز تیلت شیفت :


    وجود یک لنز تیلت شیفت امری الزامی به شمار نمی آید اما این لنز ها به شما امکان می دهند تا اعوجاج ناشی از تاثیر پرسپکتیو را به کمترین حد ممکن کاهش دهید . با توجه به موقعیت مورد عکاسی ؛ از لنز های واید انگل و یا تله فتو نیز می توان استفاده نمود .


    نمایندگی کانن

    ریموت کنترل :


    در تکنیک های نوردهی طولانی ؛ وجود ریموت کنترل ؛ یک امر کاملا ضروری به شمار می آید . این ابزار نه تنها به شما امکان می دهد تا زمان نوردهی را به خوبی کنترل نمایید ؛ بلکه در عین حال ؛ لرزش های ناشی از فشرده شدن دکمه شاتر را نیز از بین می برند .

    نمایندگی کانن


    فیلتر ND8 :


    ممکن است شما تمایل داشته باشیدتا از پایین ترین حساسیت ایزو به هرمراه یک دیافراگم بسته استفاده کنید اما در هر صورت ؛ صحنه های آتش بازی صحنه های بسیار پر نور هستند و موجب نوردهی بیش از اندازه در درون کادر تصویر خواهند شد . وجود یک فیلتر ND به شما امکان می دهد تا شدت تابش نور را تا حد امکان کاهش داده و از نوردهی بیش از اندازه در کادر خود ؛ جلوگیری نمایید .


    مرحله دوم


    تنظیمات دوربین :



    1 – دوربین خود را روی سه پایه قرار دهید .

    2 – ریموت / کابل رها سازی شاتر  را تنظیم کنید .


    3 – برای به دست آوردن تصاویر شارپ تر ؛ حالت کاهش نویز در نوردهی طولانی را خاموش یا غیر فعال نمایید .

    4 – سبک تصویر دوربین ( picture style ) را در وضعیت landscape قرار دهید .

    5 – مود نوردهی به دوربین را تنظیم نمایید : حالت Bulb – ایزو 100 – f/11

    نمایندگی کانن


    نکته مهم : از انتخاب یک سرعت شاتر بسیار سریع خودداری نمایید .


    در صورت استفاده از یک سرعت شاتر نسبتا کند ؛ صحنه آتش بازی از شفافیت و جزئیات کافی برخوردار نخواهد بود .


    لنز های خود را آماده نمایید .

    نمایندگی کانن


    1 – لنز را  در وضعیت فوکوس دستی قرار دهید .

    2 – فوکوس را در حالت بی نهایت قرار دهید .

    3 – هرگونه تغییر وضعیت در حلقه فوکوس موجب از بین رفتن جزئیات در تصویر شما خواهد شد و از این روی توصیه می شود تا حلقه فوکوس دستی را به وسیله نوارچسب در وضعیتی کاملا ثابت قرار دهید .






    نماینذگی کانن


    مرحله سوم : قبل از شروع آتش بازی


    1 – ترکیب بندی اولین انفجار را انجام دهید .

    دوربین را در وضعیت کادر بندی افقی به گونه ای قرار دهید که اولین انفجار آتش بازی در سمت چپ کادر بندی قرار داشته باشد .

    2 – اولین صحنه آتش بازی را بررسی کنید .

    زمانی که اولین صحنه انفجار آتش بازی انجام می شود ؛ ارتفاع و حجم انفجار آنرا در دوربین خود بررسی کنید


     مرحله چهارم


    تنظیمات نوردهی چندگانه ( multiple exposure )


    1 – قبل از فشردن دکمه شاتر


    الف ) حالت نوردهی چندگانه را فعال نموده و تعداد شات های آن را مشخص نمایید.


    ب ) بلافاصله عکس نگیرید


    زمانی که اولین پرتاب موشک انجام می شود ؛ گستره و ارتفاع آنرا در دوربین بررسی کنید . با توجه به اطلاعات به دست آمده ؛ بهترین حالت کادر بندی را تعیین نمایید .


    2 – برای ثبت انفجار های بعدی ؛ ترکیب بندی خود را تغییر دهید .


    در صورتی که به صورت تصادفی بعد از هر شات به دنبال تنظیمات برای انفجار بعدی باشید ؛ تصویر نهایی از تعادل و توازن مطلوبی برخوردار نخواهد بود . محل قرار گیری هر انفجار در درون کادر خود را به درستی تعیین نمایید و سپس ترکیب بندی خود را تغییر دهید.


    برای به دست آوردن تصویر زیر , بعد از هر انفجار آتش بازی ؛ زاویه دید دوربین به میزان 10 درجه تغییر یافته است.



    نوردهی بیش از اندازه و یا کم تر از میزان را کنترل کنید .


    دور شدن و یا نزدیک شدن بیش از اندازه نسبت به صحنه آتش بازی موجب بروز حالت های نوردهی متفاوتی در کادر تصویر می شود و همچنین بر حالت رنگی سوژه مورد عکاسی نیز تاثیر گذار می باشد . برخی از انفجار ها مشخصا روشن تر و پر نور تر از صحنه های دیگر هستند . در صورت لزوم با استفاده از دیافراگم , مقدار نور وارد شونده به درون کادر تصویر خود را کنترل نمایید .

    نمایندگی کانن


    نمایندگی کانن ایران 

    ترجمه و تدوین : فرهاد مولایی


    برچسب‌ها :


    دیدگاه شما

    دیدگاه ها

      - هنوز دیدگاهی ثبت نشده است -