• ثبت حالت های چهره با تکنیک های اولویت دیافراگم :

    بازدید : 336


    نمایندگی کانن 

    چهره انسان یک حجم سه بعدی است و در زمان عکاسی از فاصله نزدیک ، در صورت استفاده از یک دیافراگم نسبتا باز ؛ بخش هایی از صورت که در فوکوس نیستند ؛ به صورت تار شده در عکس ممکن است دیده شوند.در این مطلب ؛ نکاتی را در رابط با عدد دیافراگم لنز در عکاسی پرتره  مورد اشاره قرار می دهیم .

    f/2.8 بهترین حالت دیافراگم برای ثبت حالت های چهره می باشد . 


    زمانی که از یک فاصله نزدیک اقدام به عکاسی از صورت انسان در یک نمای بسته اقدام می کنیم ؛ در رابطه با مقدار باز بودن دریچه دیافراگم ؛ دقت زیادی را باید مبذول نمود .


    در یک زاویه دید مناسب , صورت انسان به صورت سه بعدی دیده شده و تاثیرات بوکه های موجود در پس زمینه به صورت بزرگنمایی شده دیده می شوند . در صورت استفاده از یک دیافراگم بسیار باز ( مثل F1/4 ) تنها بخش کوچکی از صورت در فوکوس قرار داده شده و مقداری از حالت ها چهره ممکن است از فوکوس خارج باشند .


    به طور معمول بهترین حالت دیافراگم برای ثبت حالت های چهره ؛ محدوده F2/8 می باشد . در این دیافراگم ؛ محوده فوکوس لنز ؛ نواحی اطراف هر دو چشم را در بر می گیرد و همچنین تمامی بخش های صورت نیز در فوکوس قرار خواهند داشت . در این شرایط ؛ تمامی حالت های چهره نیز با وضوح کامل در درون کادر تصویر دیده می شوند .


    در دو تصویر زیر ؛ تفاوت های دیافراگم F2/8 و F1/2 در فوکوس قرار دادن حالت های صورت ؛ مشاهده می شوند .

    نمایندگی کانن


    نمایندگی کانن


    نکاتی برای استفاده از دیافراگم F2/8 در عکاسی پرتره :


    1 – در صورت پر نور شدن عکس :


    در شرایط عکاسی در فضای باز و یا محیط  های پر نور ؛ استفاده از f/2.8 موجب نوردهی بیش از اندازه در درون کادر تصویر ممکن است شود . عکاسی در محیط کاملا سایه و یا استفاده از دیافراگم های بسته تر بهترین راه کار در این شرایط ؛ خواهند بود .


    همچنین برای کاهش دادن مقدار نور ورودی به دوربین ؛ استفاده از فیلتر ND نیز یکی از راهکار های قابل استفاده خواهد بود .


    2 – برای به دست آوردن بوکه های بزرگتر :

    برای به دست آوردن بوکه هایی بزرگتر در پس زمینه ؛ استفاده از دیافراگم های f/2.5 یا f/2 توصیه می شود . در این حالت ها ؛ ناحیه فوکوس تصویر کوچکتر شده و عمق میدان دید در عکس به میزان قابل توجهی کاهش می یابد .


    اما در هر صورت ؛ حتی کوچکترین لرزش دست موجب از بین رفتن نقطه فوکوس تصویر می شود و از این روی به استفاده از سه پایه در این شرایط نیاز خواهد بود .


    فوکوس بر چشم نزدیکتر به دوربین

    انجام فوکوس بر چشم نزدیک به دوربین در زمان عکاسی پرتره ؛ یکی از کلیدی ترین نکاتی است که باید مورد توجه قرار داد  . در حالت فوکوس بر چشم نزدیک به دوربین ؛ تمامی حالت های چهره به صورت طبیعی و واقعی در تصویر نهایی مورد تاکید قرار می گیرند .


    تنظیم دیافراگم لنز :

    1 – دوربین را در مود AV قرار دهید .

    نمایندگی کانن

    2 – دایل اصلی دوربین را بچرخانید .


    3 – مقدار عدد دیافراگم را بررسی کنید .

    نمایندگی کانن


    برچسب‌ها :


    دیدگاه شما

    دیدگاه ها

      - هنوز دیدگاهی ثبت نشده است -